Oktober - tänder

2011-11-24 01:21:04 / 1 kommentarer ..


Jozefin har fått nya tänder, ja 2 st samtidigt faktiskt ! Vi såg att den ena var framme och förstod varför hon varit lite gnällig, hängig och irriterad på sista tiden. Dagen efter ser jag att den andra tanden med var där !
Stackarn har fått båda i överkäken samtidigt =/
Nu är det ju bättre eftersom dom är helt igenom och halvvägs ner. Men fy vad ont hon borde haft. Hon var inte alls gnällig eller något när dom 2 första kom, så det märktes inte något.
Ajja, så här ser det ut nu :)



Förlossningsberättelse !

2011-11-21 16:22:14 / 0 kommentarer ..


Alla sa att det skulle ta lång tid med första barnet, vilket det inte alls gjorde ! Detta är från mitt minne, då det endast står när jag kom in till förlossningen och när vår dotter är född i min journal !

Så här var det, mitt vatten gick på morgonen kl 07.00, jag åkte in på kontroll vid 11.00 men hade inte öppnat mig och jag hade inga värkar.
Jag fick åka hem igen och vänta på att något skulle hända. Kl 22.30 kände jag att jag hade värkar, inga starka men kände hur det "drog" i magen. Dom kom med ca 10-20 minuters mellanrum. Väldigt oregelbundna.
Kl 22.45 ville jag åka in för något kändes fel, jag vet inte vad men något stämde inte, värkarna kom nu med 4 minuters mellanrum. Så vi ska åka in, jag ville bara kissa innan vi gick.
Jag går in på toaletten, kissar, sen kom blodklumpar(slemproppen) och efter det kom ett kraftigt tryck neråt. Precis när jag hunnit känna trycket kommer krystvärkar !
Jag skriker till min sambo RING AMBULANS, HON KOMMER NU !
Han ringer ambulansen 22.53 och dom kommer 23.02. Dom kollar och konstaterar att huvudet inte syns, vi har gott om tid.
När dom väl fått upp mig på båren och packat in mig i ambulansen säger ambulanssköterskan: Sara, nu ser jag huvudet ! Jag hann inte tänka så mycket utan försökte koncentrera mig på allt som hände. Jag fick inte krysta i ambulansen, dom vill ju helst att man ska hinna in till förlossningen. Kl 23.10 är vi inne på förlossningen och jag får äntligen börja krysta. Barnmorskan säger att vi inte hinner koppla in gas och epidural är inte att tänka på eftersom hon snart är ute. Kl 23.27 föddes vår fina dotter ! Utan någon smärtsillande alls. Hon föddes i v.38+1 så vi väntade oss inte att hon verkligen skulle komma när vattnet gick. Jag hade krystvärkar i 34 minuter, innan dess kände jag typ inget alls. Så det gick fort :) Vi var chockade men två lyckliga föräldrar :)








Vår lilla flicka fick namnen:

Jane Eva Cornelia Jozefin <3

Stora tjejen !

2011-11-10 23:14:50 / 0 kommentarer ..


Förresten, glömde att berätta att vi har fått hem brev från Lunds stad !

JOZEFIN BÖRJAR PÅ DAGIS FEBRUARI 2012 !!!!!

Kan ni förstå hur stor min lilla tjej blivit? Hur ska jag klara mig utan min prinsessa hemma om dagarna !? Vad ska jag göra, plugga eller jobba?
Känner mig ganska kluven, vet inte alls vad jag ska göra. Just nu vill jag bara vara hemma med min lilla tös ! Jag vill inte jobba, plugga och missa allt nytt Jozefin gör !

Jag är glad att hon kommit in och kan börja så fort som möjligt. Det har jag velat sedan hon låg i magen, hon behöver det sociala, kompisar, nya aktiviteter & ny miljö. Jag måste ju jobba för att kunna ge henne allt jag vill. Jag är glad för att det har gått så bra, men det känns som februari snart är här och min tjej redan hunnit bli ETT ÅR. Längtar tills hon börjar, men vill ändå inte =/ Knasigt, men sant !

Torsdag !

2011-11-10 23:07:25 / 0 kommentarer ..


I Tisdags var jag, Jozefin, Malin & hennes son Kim på Busfabriken i MALMÖ ! Det är nytt där och vi skulle testa där. Jag och Jozefin tog tåg/buss in och vi möttes utanför busfabriken. Malin körde bil eftersom hon bor i Trelleborg ! Det var supermysigt iaf. Tyvärr användes inte kamerorna så mycket, vi hade alldelles för mycket att göra med dom små :) Barnen älska det och det var lika kul för oss vuxna ;) Haha, nog har mna barnasinnet kvar fast att man blivit mamma ! :)

Idag är det torsdag, har inte hänt så mycket idag. Vi har mest varit hemma och busat. Imorgon ska vi städa för på Lördag kommer Moa hit ! (Min kusins dotter som är 6 år) Jag ska passa henne eftersom hennes mamma ska ut lite. Det ser vi framemot !

Nej, nu ska jag snart sova. Måste fixa en del saker innan jag kan krypa ner i sängen.
Bilder från i tisdags kommer här !


 

 





Jag heter Sara, är tjugoett år.
Bor med min sambo Andreas, som jag även är förlovad med, i Lund.

Vi har världens finaste dotter Jozefin, som föddes den 30 Januari 2011.

Här kan ni följa mitt liv som nybliven mamma



  RSS 2.0